Kertomus riittää

Innostavatko Raamatunkertomukset sinua?

 Yli 80 % maailman ihmisistä oppii helpoiten kuulemalla. Tässä kertomukset ovat tärkeässä osassa. 

Mielenkiintoista on, että Jumala antoi meille yli puolet Raamatusta kertomusten muodossa. 

Opi tapoja kertoa mukaansatempaavia, mutta kuitenkin tarkkoja kertomuksia ja johtamaan vuorovaikutuksellisia keskusteluja Raamatusta. Kuuntelijat tarttuvat totuuteen ja jakavat sitä eteenpäin löytäessään aarteita Raamatusta! Sopiva tapa sekä lapsille, nuorille, aikuisille että senioreille! 

”Kertomus riittää” -tapaa voit käyttää pienryhmissä, seurakunnan opetuksissa, henkilökohtaisessa Raamatun tutkimisessa, keskusteluissa bussipysäkeillä, kadun kulmissa tai junamatkalla vierustoverin kanssa ja monessa muussa. 

 ”Tosi mielenkiintoinen ja antoisa paja!” 

 ”Kerroin heti työpajan ensimmäisten päivien jälkeen kertomuksia muille.” 

 ”Raamatunkertomukset ovat olleet tuoreena mielessäni arjen keskellä.” 

 ”Paljon tuli oivalluksia… sain mitä hain!” 

Kertojakanava

 Käytännöllinen kanava valmentaa sinua kertomaan raamatun-kertomuksia ja oppimaan keskustelullista Raamatun tutkimustapaa. Harjoittelemme muodostamaan kysymyksiä, jotka auttavat itseäsi, ystäviäsi, perhettäsi ja eri ryhmiä löytämään hengellisiä aarteita Raamatun kertomuksista ja laittamaan ne käytäntöön. 

Kenelle tämä on tarkoitettu?

 Kuka tahansa voi osallistua koulutukseen. Työpaja sopii kaiken ikäisille ja kaikenlaisissa tilanteissa toisia ihmisiä kohtaaville. Kanaviin on osallistunut aiemmin sekä alle 10-vuotiaita lapsia, yli 80-vuotiaita että kaikkia siltä väliltä; samoin sekä lukutaidottomia kyläihmisiä, korkeasti koulutettuja kaupunkilaisia, vasta Raamattuun tutustuvia, pitkän linjan pastoreita että osallistujia lähes jokaiselta elämän saralta ja tilanteesta. 

Valmentajakanava

Valmentajakanavaan ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat aiemmin käyneet jo kertojakanavan. Valmentajakanavassa saat mahdollisuuden vahvistaa ja syventää kertomuksen kertomisen taitojasi sekä opit lisää siitä, miten voit valmentaa muita, jotta hekin voivat sitten varustaa ja valmentaa muita tällaiseen lähestymistapaan. Etenemme sopivin askelin, joten tule rohkeasti mukaan!

Kuinka haen kurssille

Alta löytyy hinnasto molempiin kanaviin. Hinnasto ohjaa sinut opiston kaupan sivuille, jossa voit rekisteröityä kurssilla ja maksaa osallistumismaksun. Huom! Meillä rajallinen määrä majoituskapasiteettia. Pyrimme toki tarjoamaan majoitusmahdollisuuden kaikille, mutta samanaikaisesti on myös muita monimuoto- ja lyhytkursseja. 

Kurssin aikataulu

Kertojakanava: 

  1. Lähijakso: pe- su 1.-3.11.2024 
  2. Lähijakso: pe-la 15-16.11.2024

Lisäksi viikonloppujen välillä kahtena arki-iltana etäopetustunti (1,5h) myöhemmin sovittavina ajankohtina. 

Valmentajakanava:

  1. Lähijakso: pe-su 13.-15.9.2024 
  2. Lähijakso: pe- su 1.-3.11.2024 
  3. Lähijakso: pe-la 15-16.11.2024

Lisäksi 1. ja 2. jakson välillä arki-iltana 3-4 etäopetustuntia (1,5h) myöhemmin sovittavina ajankohtina. 

Lähijaksojen aikataulu: 

Perjantaina aloitamme päivällisellä klo 17 (päivä päättyy 20.30) ja lopetamme sunnuntain lounaaseen klo 12. Lauantain ohjelma klo 9–18.00

Osallistuminen kaikkiin ohjelmaosioihin välttämätöntä.

Hinnat - kertojakanava

Hinnat - valmentajakanava