Suomen teologinen opisto

Tietoa ja Jumalan tuntemista

Suorita 2–3-vuotiset teologiset opinnot valmistautuaksesi ammatilliseen työhön seurakunnassa, lapsi- ja nuorisotyössä tai lähetyskentällä.

Työssä tai vastuullisena seurakunnassa? Täydennä teologian ja Raamatun tuntemustasi tai hanki taitoja seurakunnassa palvelemiseen. 

Opi tutkimaan ja tuntemaan Raamattua verkko- ja lyhytkursseillamme oman hengellisen elämäsi syventämiseksi siellä, missä olet.

Tulevia kursseja

Suunnitelmissa sapattivuosi? Syvennä teologian ja Raamatun tuntemustasi Teologian peruskurssin yleissivistävällä linjalla ilman tutkintotavoitetta. Myös monimuotokoulutuksena.

Jos haluat olla mukana luomassa uutta elämää uusissa yhteisöissä ja seurakunnissa, Church Planting Academy valmentaa sinut rakentamaan uutta kestävällä tavalla.

Voit seurata meitä sosiaalisessa mediassa. Sieltä saat hyvän kuvan siitä millaista päivittäinen opiskeleminen elämä Teopoliksella on. 

Katse tulevaan

Opiskeleminen opistolla on antoisaa, vaikka myös vaativaa. Oma ymmärrykseni Raamatusta ja kristinuskosta on laajentunut ja se on rikastuttanut ja syventänyt suhdettani Jumalaan. Opiskelu antaa hyviä työvälineitä Raamatun tutkimiseen sekä hengelliseen työhön.

Marika Valmari

pastoriopiskelija

Kutsumus, seurakunta ja vastuu

Opettajan ja seurakunnan paimenen kutsumus on erittäin vastuullinen tehtävä. Koen olevani etuoikeutettu, kun saan varustaa ja auttaa jokaista opiskelijaa eteenpäin tässä elämänmittaisessa tehtävässä yhdessä koko osaavan ja ammattitaitoisen opettaja- ja henkilökunnan kanssa.

Tommi Karjalainen

opettaja

Ihan parasta!

Koronan myötä elämän suunnitelmani meni uusiksi. Teologia on jo kauan kiinnostanut, mutten miettinyt sen opiskelua vakavasti ennen kuin kaverini innosti minua tutustumaan opiston tarjontaan. Opiskelu on syvällistä ja haastavaa. Erityisen hyvänä pidän sitä, että teologisia ja maailmankatsomuksellisia asioita tutkitaan monista lähtökohdista ja näkemyksiä saa haastaa.

Peter Regalado

opiskelija - lähetystyö

Teoriasta käytäntöön

Monimuotokoulutus on antanut minulle kahdenlaisia eväitä. Olen päässyt syventämään teologista tietämystä ja ymmärtämistä, joka liittyy Jumalaan, Raamattuun, Jumalan valtakuntaan ja kristilliseen elämään. Lisäksi olen jo voinut laittaa teoriaa käytäntöön vapaaehtoistehtävissäni seurakunnassamme. Kaiken kaikkiaan opetus on ollut sopivan haastavaa ja tietämykseni on merkittävästi laajentunut.

Pirkko-Leena Hämäläinen

monimuoto-opiskelija