Teologian perusteet ennakkotehtävät

Varaa 3 tuntia aikaa

Ennakkotehtävissä saat maistiaiset siitä, millaista teologian opiskelu ammattisivistävällä linjalla voisi olla. Samalla saamme tietoa valmiuksistasi opiskeluun. Varaa aikaa tehtäviin – luentoon, lukemistoon ja esseisiin – noin 3 tuntia. Tehtäviä ei kuitenkaan tarvitse tehdä ”yhdeltä istumalta”.

Lähetä viikon sisällä hakemisesta

Ennakkotehtävistä keskustellaan haastattelussasi, joten tee ne välittömästi hakulomakkeen lähettämisen jälkeen, viimeistään viikon kuluessa. Haastatteluun ei ole mahdollista päästä ilman ennakkotehtävien suorittamista.

Kuuntele luento

Kuuntele opettajamme Tommi Karjalaisen luento Raamatun juuret ja siivet -sarjassa (osa 2): Raamattu ja Jumalan puhe – mitä tarkoittaa Jumalan Sana?

Luento kestää noin tunnin; halutessasi voit katsoa myös puolen tunnin mittaisen keskusteluosion luennon jälkeen. Tee luennon aikana muistiinpanoja, jotta voit kirjoittaa luennon pohjalta tarvittavat esseet. Lataa luentomateriaali itsellesi pdf-tiedostona.

Lue artikkeli

Saarela, J. 2022. Uuden testamentin kaanon. Jurvan baptistiseurakunta. Online, viitattu 27.2.2022. Saatavilla: https://jurvanbaptistiseurakunta.fi/opetuksia/apologetiikka/uuden-testamentin-kaanon/

Kirjoita esseet

Kirjoita ohjeiden mukaan kaksi pohtivaa tekstiä, joissa käytät oman ajattelusi pohjana luennon ja lukemiston ajatuksia niihin viitaten. Toisin sanoen yhdistä tekstissäsi omia ajatuksiasi ja muiden ajattelua: Mitä sinä ajattelet sen perusteella, mitä luennoitsija ja artikkelin kirjoittaja sanovat? Lähetä esseet pdf-tiedostona alla olevalla lomakkeella. Noudata annettuja sanamääriä. Kirjoita tekstin alkuun oma nimesi ja tehtävien palautuspäivämäärä.

Essee 1 (400-600 sanaa)

Tommi Karjalainen sanoo luennolla Raamatun ilmoituksesta: ”Jumala kertoo meille itsestään. Hänen puheensa kautta meille on tarkoitus välittyä käsitys rakastavasta Jumalasta tavoittelemassa yhteyttä luotujensa kanssa.” Pohdi, mitä tämä on merkinnyt omassa elämässäsi ja miten sen tulisi näkyä saarnoissa ja opetuksessa seurakunnassa.

Essee 2 (400-600 sanaa)

Pohdi kahta kysymystä: Mitä opit luennon ja lukemiston perusteella siitä, mikä on Raamatun kaanon? Mikä merkitys on sillä, miten kaanon syntyi ja mitä se sisältää?

Lähetä esseet

Muunna esseetekstisi yhdeksi pdf-tiedostoksi ja lähetä se lomakkeella yhteystietojesi kanssa. Yhteystietojen on oltava samat kuin lähettämälläsi hakemuslomakkeella, jotta osaamme yhdistää ennakkotehtävät hakemukseen. Lähetä ennakkotehtävät viikon sisällä hakemuslomakkeen lähettämisestä, jonka jälkeen saat meiltä kutsun haastatteluun.

  Hakijan perustiedot

  Etunimi*

  Sukunimi*

  Sähköposti*

  Puhelinnumero*

  Lisää liitteeksi ennakkotehtävä

  Liite (vain pdf-tiedostot)*

  * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.