Hakeminen Teologian perusteisiin

Teologian perusteiden lähiopintojen haku on nyt käynnissä! Opinnot alkavat elokuussa 2024.  Monimuoto-opintojen haku on jatkuvasti auki. 

Kuka voi hakea?

Teologian perusteita opiskelemaan hakevilta edellytetään

 • täysi-ikäisyyttä, 
 • perusopetuksen oppimäärän suorittamista, 
 • tekstinkäsittelyn ja verkkoympäristössä toimimisen perustaitoja (tekstin tuottaminen, tallentaminen ja lähettäminen sekä Internet-selaimen käyttäminen), 
 • yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja,
 • sujuva suomen kielen taitoa ja
 • lääkärin lausuntoa terveydentilasta (T-todistus).

Jokaisella opinnot aloittavalla tulee olla henkilökohtainen tietokone tai tabletti, joka soveltuu Moodle-verkkoympäristössä toimimiseen ja Microsoft Office -paketin verkkoversion ohjelmistojen käyttämiseen.  

 Ammattisivistävällä linjalla opiskelevalta edellytetään akateemisen opiskelun taitoja: pystyt lukemaan, ymmärtämään ja käyttämään tiedonhankinnassa hyväksi laajoja tekstikokonaisuuksia, ilmaisemaan itseäsi sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti sekä kykenet omaksumaan kirjallisten tehtävien edellyttämät lähdeviittaus- ja tekstinkäsittelykäytännöt. 

Aiempia teologian opintoja?

Jos olet suorittanut teologian opintoja jossakin muussa oppilaitoksessa ja haluat rinnastaa nämä osaksi tutkintoasi, lähetä tiedot opinnoista meille erillisellä lomakkeella ennen hakemuksen tekemistä. Me neuvomme sinua hakuprosessissa ja ohjaamme sinut tarvittaessa suoraan seurakuntatyön koulutukseen tai pastorikoulutukseen.  

Valitse linja

Valmistele liite ja lausunnot

Täytä hakulomake

Haastattelu

Päätös ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Näin haet

Valitse linja

Ennen hakemuksen tekemistä sinun tulee valita, haluatko opiskella ammatti- vai yleissivistävällä linjalla. Ammattisivistävän linjan suoritettuasi sinun on mahdollista hakea seurakuntatyön koulutukseen ja pastorikoulutukseen. Yleissivistävä linja taas päättyy sen suoritettuasi. 

Valmistele liite ja lausunnot

1. Liite: pdf-tiedostona kuvallinen ansioluettelo, joka sisältää 

 • henkilötiedot
 • valokuvan
 • suoritetut tutkinnot (tutkinnon nimi, oppilaitoksen nimi ja valmistumisvuosi)
 • muut koulutukset ja kurssit (koulutuksen tai kurssin nimi, laajuus, järjestäjä ja suoritusvuosi)
 • työkokemuksen (työtehtävät, työnantaja, työsuhteen ajankohta)
 • luottamustoimet ja vapaaehtoistyön seurakunnassa ja muualla (tehtävä, srk/organisaatio, ajankohta)
 • kielitaidon.

2. Suosittelija: Pyydä itsellesi suosittelija ja häneltä lupa luovuttaa yhteystiedot hakulomakkeella meille. Suosittelijan tulee olla johtavassa asemassa oleva henkilö, joka tuntee sinut seurakuntalaisena, vapaaehtoisena tai alaisena (mielellään seurakunnan vastaava työntekijä). Suosittelija ei voi olla sukulaisesi. Olemme yhteydessä häneen puhelimitse haastattelusi jälkeen.

3. Lääkärinlausunto (vain päätoimisilta opiskelijoita): Valmistaudu esittämään T-lausunto opiskelua varten tullessasi haastatteluun. Lausunto on maksullinen ja sen saa omasta terveyskeskuksesta.

Täytä hakulomake

Hakemuksen lähettämiseksi liitteiden tulee olla valmiina pdf-muodossa. Täytä sähköinen hakulomake (alla), liitä ansioluettelo sille varattuun kohtaan (pdf-tiedostona) ja lähetä lomake.

Tee ennakkotehtävät (ammattisivistävä linja)

Edellytämme ammattisivistävälle linjalle hakijoilta ennakkotehtävien tekemistä. Linkki ennakkotehtävien ohjeisiin, materiaaliin ja palautuslomakkeeseen löytyy myös vahvistussähköpostista, jonka saat hakulomakkeen lähetettyäsi. Varaa ennakkotehtävien tekemiseen noin 3 tuntia aikaa, ja palauta tehtävät viikon sisällä hakulomakkeen lähettämisestä. Ilman ennakkotehtävien suorittamista et voi päästä haastatteluun. 

Haastattelu

Saat meiltä haastattelukutsun. Haastattelussa haluamme tulla tutuiksi puolin ja toisin, ja selvitämme soveltuvuuttasi ja valmiuksiasi opintoihin. Haastattelut järjestetään opiston toimitiloissa Tampereella arkipäivisin. Ota mukaasi haastatteluun henkilöllisyystodistus ja em. lääkärinlausunto.

Huom! Monimuoto-opintoihin hakeutuvat haastattelemme puhelimitse.

Päätös ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Saat päätöksen hakemuksestasi tekstiviestitse yleensä noin viikon kuluessa haastattelusta. Hyväksymispäätöksen jälkeen maksa kirjautumismaksu (50 €), minkä jälkeen toimitamme postitse virallisen hyväksymisilmoituksen. 

Huom! Monimuoto-opintoihin hakeutuville lähetämme hyväksymispäätöksen sähköpostilla.

Hakulomake – Teologian perusteet

Hakijan perustiedot

Hakijan seurakuntatiedot

Linjavalinnat

Suosittelijat

Pyydä itsellesi suosittelijaa opintoihisi. Suosittelijan tulee olla johtavassa asemassa oleva henkilö, joka tuntee sinut seurakuntalaisena, vapaaehtoisena tai alaisena (mielellään seurakunnan vastaava työntekijä). Suosittelija ei voi olla sukulaisesi. Olemme yhteydessä suosittelijaan puhelimitse haastattelusi jälkeen.