Ratkaisukeskeiset työkalut auttamistyöhön

Syventävät opinnot

Kurssilla lähestytään auttamistyössä, myös sielunhoidossa ja pastoraalityössä kohdattavia kysymyksiä (esim. traumat ja häpeä, pelot, hengellinen väkivalta, riippuvaisuudet, itsetuhokäyttäytyminen, sukupuolidysforia, autismin kirjo, ADHD/ADD) lääketieteellisesti, ratkaisu- ja voimavarakeskeisesti sekä positiivisen psykologian näkökulmasta. Kurssi varustaa opiskelijan ratkaisu- ja voimavarakeskeisten työkalujen käyttämiseen auttamistyössä. Opetus tapahtuu teorian ja toiminnallisen menetelmän lisäksi käytännön harjoitteluna (live-asiakkaat). 

 

Kenelle?

Opinnot on suunnattu sielunhoitotyössä jo palveleville pastoreille, työntekijöille ja seurakuntien sielunhoitotyön vastuullisille sekä auttamistyötä tekeville. Kurssi kuuluu syventäviin opintoihin. Hakijalla olisi hyvä olla suoritettuna teologisen opiston kurssi Sielunhoito 1 tai Pastoraalityön peruskurssi tai psykologian opintoja (esim. lukion psykologia).

Kouluttajat

Harri Kankare

Harri Kankare

Harri Kankare on pastori ja erityistason psykoterapeutti (Valvira).

Elina Mononen

Elina Mononen

Elina Mononen on lääketieteen lisensiaatti ja yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri.

Toteutus

Intensiiviviikot

Opinnot muodostuvat kahdesta intensiiviviikosta Suomen teologisella opistolla: 23.–27.10.2023 ja 18.–24.3.2024. Viikot muodostavat kokonaisuuden; 1. osa on mahdollista suorittaa itsenäisenä, mutta 2. osaan voit tulla vain, jos olet suorittanut 1. osan joko syksyllä 2023 tai aiemmin.

Hinta

Yhden intensiiviviikon hinta on 200€ eli kokonaishinta kahdelle kurssille on 400€. Hinta sisältää opetuksen ja lounaat opetuspäivinä Teopoliksen ravintolassa. Halutessasi tiedustele meiltä majoitusta (teologinen.opisto at svk.fi). Majoitus asuntolassa täyshoidolla maksaa 110€/vko.

Haku

  Hakijan perustiedot

  Sukunimi*

  Etunimi*

  Sähköposti*

  Puhelinnumero*

  Osoite*

  Postinumero*

  Postitoimipaikka*

  Työ- tai vastuutehtävä*

  Missä tehtävässä toimit ja miten nämä syventävät opinnot tukisivat tehtävää?  Erityisruokavalio (Huom. Ruoka on aina laktoositonta ja kasvisvaihtoehto on tarjolla.)

  Allekirjoitus ja sitoutuminen

  Lähettämällä tämän hakemuslomakkeen vahvistat:

  • Hyväksyt tavan, jolla käsittelemme hakemuksen tietoja ja että antamasi tiedot ovat paikkansa pitäviä.

  • Olet tutustunut koulutuksen sisältöön ja -ehtoihin sekä kustannuksiin nettisivuillamme.

  • Sitoudut noudattamaan koulutuksen periaatteita, arvoja ja käytäntöjä.

  Hakuprosessin tietosuoja

  Opiston Tietosuojaselosteessa käydään läpi opiskelijarekisteriin ja hakuprosessiin liittyvät prosessit. Voit tutustua Tietosuojaselosteeseen tästä linkistä. Haluamme, että tutustut siihen ennen hakemuksesi lähettämistä.